Siirry sisältöön

Ympäristöystävällinen uudisrakentaminen

Ympäristöystävällisyys ja energiatehokkuus kulkee kiinteistöissä usein käsi kädessä. TilaCenter on osaltaan ympäristötalkoissa mukana rakentamalla tilamarkkinoiden ekologisimpia ja vastuullisimpia toimitilakiinteistöjä. Ohessa käytännön esimerkkejä, kuinka lupauksemme toteutuu uudisrakentamisessamme. Rakennusratkaisuistamme hyötyy ympäristön lisäksi vuokralaisemme, koska tilamme ovat käyttökuluiltaan todella kustannustehokkaita.

Mistä eko -rakentamisemme käytännössä koostuu?

Puurakentaminen

Rakennussektori aiheuttaa n. 30 % maamme hiilidioksidipäästöistä ja 90% tuosta luvusta on peräisin betonin ja teräksen valmistamisesta. Puun aiheuttamat päästöt ja ympäristöhaitat ovat sen sijaan minimaaliset verrattuna betoniin ja teräkseen. Itseasiassa puurakentamisen hiilijalanjälki on miinusmerkkinen, sillä valmis puurakennus sitoo hiilidioksidia ilmasta niin kauan kuin rakennus on olemassa. Yksi TilaCenter -halli sitoo n. 100 000 kg hiilidioksidia itseensä. Se on sama kuin keskiverto autoilija tuottaa päästöjä 40 vuodessa.

Puuelementit

CE -merkityt puuelementtimme valmistetaan Kankaanpäässä Hietakulma Oy:ssä ja ovat Suomalaista luonnon kuusta. Prosessissa ylijäämä kipsi poltetaan ja käytetään uusiksi kipsilevymassana. Villoista ylijäämäpalat revitään ja tehdään 100% uusiksi puhallusvillaksi. Ei luontoa rasittavaa jätettä.

Energialuokka A

Olemme ylpeitä siitä, että uudiskohteidemme energialuokitus on paras mahdollinen A. Matalaenergiarakennuksesta hyötyvät kansantalous, ympäristö ja käyttäjät. Energialukumme on vain 45kWh/m².

Matalaenergialämmitys

TilaCenterin uudiskohteet rakennetaan pääsääntöisesti vesikiertoisella lattialämmityksellä, jonka ansiosta kiertoveden lämmitykseen vaadittava energian määärä on minimaalinen ja se voidaan tuottaa luonnollisilla energianlähteillä, kuten maalämpö tai muilla lämpöpumpuilla.

Eristeet

Käytämme EKO -villaa, jolla on PREEM -sertifikaatti. Päästöluokitus on M1.

Ikkunat

Käytämme kolminkertaisia eristyslasielementtejä, joilla on AAA -luokitus. Ikkunat ovat huolellisesti tiivistetyt ja U-arvo < 1.0 W/m2K.

Sirotelattia

Sirotelattia on myrkytön ratkaisu verrattaessa epoksipinnoitteisiin.

Kierrätysasfaltti

Käytämme 100% kierrätettyä asfalttia pihojemme pinnoituksessa.

LED -valaistus

LED valo säästää 80% energiaa verrattuna perinteiseen hehkulamppuun. Kohteemme valaistaan 100% LED -teknologialla niin sisältä kuin ulkoa

Hiekan -ja öljynerotuskaivot

Asianmukaisella viemäröinnillä ja kivoilla vältetään maaperän saastuttaminen. Samalla suojelemme viemäriverkostoa.

Jätteiden lajittelu

Panostamme kohteidemme jätteiden lajitteluun niin rakentamisessa kuin vuokraustoiminnassamme. Kohteissamme on yhteinen jätehuolto ja jäteastiat. Rakentamisessa jätteet eritellään saniteettitilojen, puujäte ja rakennusjäte erittelyn sekä rakennusjätteen kierrätyksen osalta.

Ilmanvaihto

Kohteissamme on tehokas ilmanvaihto ja lämmön talteenotto. Täten minimoimme hukkaenergian. Riippuen vuokralaisen toiminnasta, otamme myös koneista tulevan hukkaenergian talteen.

Moduulirakentaminen

Moduulirakentamisen ansiosta pääsemme minimaaliseen materiaalihukkaan, emmekä siten rasita ympäristöä työmaalla.

Sähköautojen latauspisteet

Tarjoamme vuokralaisillemme mahdollisuuden sähköautojen latauspisteille.

Mobiililukot

Mobiiliohjattavilla älylukoilla säästämme kiinteistöhuollon turhaa liikkumista huomattavasti, koska ovet voidaan avata etänä ja hukkuneiden avaimien sarjoittamiseen ei tarvita kohdekäyntejä. Avaimia kun ei ole olemassakaan!

Kodinkoneet

Kodinkoneet, jotka valitsemme kohteisiimme, ovat energialuokitukseltaan A -luokkaa.

Kipsilevyt

Käyttämämme kipsilevyt valmistetaan puhtaasta kipsikivestä, joten se on luonnomukainen rakennusmateriaali.

Vedenkulutuksen etäseuranta

Kohteissamme on asennettuna vedenkulutuksen etäseurantalaitteet, jotka tekoälyä hyödyntäen, havainnoivat vesivuodot heti, kun sellaisia ilmenee. Tämän ansiosta säästämme vettä vuositasolla huomattavia määriä.

Betoni

Käytämme kohteissamme ECO -floor maakosteaa betonia, joka sekoitetaan vasta paikanpäällä ja vähentää siten hävikkiä. Maakostea betoni on vesimäärältään pienempi kuin märkäbetoni.

Lämpökamerat

Käytämme lämpökameroita aktiivisesti rakentamisen aikana, jotta minimoimme energiahukan.

Kuvia uudiskohteistamme

Yhteydenottolomake

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

 

Kerro mitä toivot tiloilta. Täytä lomake ja olemme sinuun yhteydessä.